Appel-speculaas crumble



Hi guys!

Voor de feestdagen maakte ik mijn favoriete dessert weer klaar en deze deel ik graag ook met jullie.

Benodigdheden:

  • 6 zoete appelen
  • 150 gr bloem
  • 125 gr boter
  • 50 gr suiker
  • 75 gr amandelen (je kan de amandelen vervangen door andere noten of een mix)
  • 20 speculaasjes


Bereidingswijze:

  1. Schil de appelen en snij ze in kleine stukjes
  2. Maal de noten en de speculaas fijn, ik doe dit steeds in de blender
  3. Weeg de boter, bloem en suiker af en kneed dit samen, voeg vervolgens geleidelijk het mengsel van noten en speculaas toe.
  4. Leg de appeltjes vanonder in de ovenschaal (je kan er ook voor kiezen om het in kleine potjes te bereiden) en vervolgens bedek je de appeltjes met het mengsel
  5. Bak dit gedurende 15 min op 180°C afgedekt met zilverpapier
  6. Na 15 min, bak je nog eens 15 min, zonder het af te dekken


PS: Dit gerecht kan ook gemaakt worden met peren en zeker even lekker!

Enjoy

Liefs, Ruby Zahira

Reacties

Populaire posts