Recept: Havermoutpannenkoeken met appel

Hallo iedereen!
Vandaag heb ik als brunch havermoutpannenkoeken met appel gemaakt. Lekker, gezond en het vult heel goed! Met 10 à 12 pannenkoeken kan het hele gezin gegeten hebben.

Wat heb je nodig?

Ingrediënten voor 10 - 12 stuks

150 gr havermout
120 gr zelfrijzende bloem
2 eieren
350 ml melk
2 lepel kaneel
1 lepel honing
olijfolie of boter
2 à 3 appels

Indien je eerder een zoetekauw bent, kan je de volgende ingrediënten nog toevoegen:

Stevia of Canderel
1 zakje vanillesuiker

Werkwijze

1. Maal de havermout fijn in de keukenmachine of blender.
2. Doe de havermout en de bloem in een grote kom.
3. Voeg de eieren en de melk toe en klop er een glad beslag van met de garde.

4. Meng er nu de kaneel en de honing door. 


5. Geef je de voorkeur aan zoetere pannenkoeken? Voeg dan nu Stevia/Canderel toe en/of een zakje vanillesuiker en roer het goed door het beslag.
6. Verhit wat olie of boter in een pan.
7. Met een soeplepel (of pollepel, om het te zeggen in het "schoon Vlaams") kan je nu
    een hoopje beslag op de pan leggen en de pannenkoeken aan weerszijden goudbruin
    bakken. Ga zo door tot al het beslag op is.


8. Was de appels en snij deze in partjes.
9. Zet een tweede pan op het vuur en bak de appeltjes in olijfolie of boter goudbruin.
    Bestrooi ze eventueel met wat kaneel.
10. Serveer de havermoutpannenkoeken met de gebakken appeltjes.



Smakelijk! 

Liefs,
Maaike

Reacties

Populaire posts