Recept: Havermoutpannenkoeken met appel
Hallo iedereen!
Vandaag heb ik als brunch
havermoutpannenkoeken met appel gemaakt. Lekker, gezond en het vult heel goed!
Met 10 à 12 pannenkoeken kan het hele gezin gegeten hebben.
Wat heb je nodig?
Ingrediënten
voor 10 - 12 stuks
150 gr havermout
120 gr zelfrijzende bloem
2 eieren
350 ml melk
2 lepel kaneel
1 lepel honing
olijfolie of boter
2 à 3 appels
120 gr zelfrijzende bloem
2 eieren
350 ml melk
2 lepel kaneel
1 lepel honing
olijfolie of boter
2 à 3 appels
Indien je eerder een zoetekauw bent, kan je
de volgende ingrediënten nog toevoegen:
Stevia of Canderel
1 zakje vanillesuiker
1 zakje vanillesuiker
Werkwijze
1. Maal de havermout fijn in de keukenmachine
of blender.
2. Doe de havermout en de bloem in een grote
kom.
3. Voeg de eieren en de melk toe en klop er
een glad beslag van met de garde.
4. Meng er nu de kaneel en de honing door.
5. Geef je de voorkeur aan zoetere
pannenkoeken? Voeg dan nu Stevia/Canderel toe en/of een zakje vanillesuiker en
roer het goed door het beslag.
6. Verhit wat olie of boter in een pan.
7. Met een soeplepel (of pollepel, om het te
zeggen in het "schoon Vlaams") kan je nu
een hoopje beslag op de pan leggen en de pannenkoeken aan weerszijden goudbruin
bakken. Ga zo door tot al het beslag op is.
een hoopje beslag op de pan leggen en de pannenkoeken aan weerszijden goudbruin
bakken. Ga zo door tot al het beslag op is.
8. Was de appels en snij deze in partjes.
9. Zet een tweede pan op het vuur en bak de
appeltjes in olijfolie of boter goudbruin.
Bestrooi ze eventueel met wat kaneel.
Bestrooi ze eventueel met wat kaneel.
10. Serveer de havermoutpannenkoeken met de
gebakken appeltjes.
Smakelijk!
Liefs,
Maaike
Reacties
Een reactie posten